Logotip

   

Logotip

   

Vall de Núria: Santuari, Cremallera i Estació de Muntanya

vall-de-nuriaL'estació de muntanya Vall de Núria, d'una riquesa natural i paisatgística única, està situada dins del Pirineu Oriental, en el terme municipal de Queralbs. Dominant un dels punts més elevats de la Vall de Ribes, està envoltada per cims de gairebé 3.000 metres i d'on neixen multitud de fonts i torrents.

El cremallera

Un paisatge espectacular d'alta muntanya amb un transport singular: el tren cremallera. El cremallera té un recorregut de 12,5 km i supera un desnivell de més de 1.000 metres.

El santuari de la Mare de Déu de Núria

Núria és un lloc de pelegrinatge concorregut. A quasi dos mil metres d'altura, ofereix no sols un recer natural entre grans cims, sinó també el recer espiritual d'un santuari marià d'arrels i tradicions antigues.

Segueix llegint al web de Vall de Núria

0
1
0
s2smodern

Vall de Ribes

vall-de-ribesLa Vall de Ribes es troba situada al nord-oest de la comarca del Ripollès i comprèn els pobles de Campelles, Planoles, Pardines, Queralbs, Toses i Ribes de Freser, capital econòmica de la Vall. La riquesa ecològica de l’entorn és el principal atractiu de la zona, l’aigua és present en qualsevol racó prenent la forma de font, doll o torrent.

La vegetació típica de l’alta muntanya voreja als camins i petits corriols apropiats per fer-hi excursions, i conflueix amb la fauna autòctona i els animals de pagès, propietaris de les arbredes, pastures i prats. Des de qualsevol indret es poden descobrir panoràmiques inesperades, com per exemple, l'arquitectura rural que s’integra perfectament en el paisatge i els testimonis de la presència pagesa des de corrals, saleres i cabanes de pastors.

El romànic però és el vestigi més rellevant a la Vall, des d’importants conjunts monumentals fins a petites esglésies i que es barregen enmig de castells medievals i edificis modernistes consolidant així un bé patrimonial al territori.

Segueix llegint al web de Vall de Ribes

0
1
0
s2smodern

Queralbs

queralbsPoble de muntanya, situat al peu del Puigmal (2.913 m.). Amb una presencia del Romànic català remarcable, com és l'església de de Sant Jaume. Un monument romànic molt important, sobretot a causa del seu extraordinari nàrtex o pòrtic meridional del segle XII, ornat amb cinc capitells esculpits, sostinguts per columnes de marbre blau polit.

Les cases de Queralbs, formen un ample nucli de carrerons empedrats i edificis construïts amb pedra i teulats de pissarra, conserven la estètica rural i el caràcter muntanyès que la fan diferent dels altres pobles del entorn. Amb una població aproximada de 200 habitants, pertany a la comarca del Ripollès i forma part dels municipis que integren La Vall de Ribes i el molt concorregut Vall de Núria, integrat aquest últim dintre del terme municipal de Queralbs.

Ruta a peu Queralbs - Núria

0
1
0
s2smodern

Ruta del Ferro

ruta-del-ferroLa Ruta del Ferro i del Carbó, en al·lusió a la important tradició de la farga al Baix Ripollès i a l'extracció de carbó a les mines d'Ogassa, ressegueix el trajecte que feia el tren antigament. Els 12 km de via han esdevingut un camí ideal per gaudir del passeig a peu o en bicicleta i per recordar-nos un passat industrial del qual avui som hereus. El tram Sant Joan de les Abadesses-Toralles funcionà fins al tancament de les mines, l´any 1967. El tram Sant Joan de les Abadesses-Ripoll, per la seva banda, es va mantenir en actiu fins a l´any del seu centenari, el 1980.

La ruta uneix Ripoll, a 682 metres d´altitud, amb Sant Joan de les Abadesses (775 m). Tot el traçat és asfaltat i està flanquejat per vegetació; el desnivell total és de 160 metres i hi ha un suau pendent de l´1%. Aquest tram de la via comença al quilòmetre 9, just davant de l´edifici de l´antiga estació de Sant Joan de les Abadesses.

Segueix llegint al web de Vies Verdes

0
1
0
s2smodern

Romànic

romanicLa comarca del Ripollès atresora un patrimoni romànic català  de primer ordre. La Riquesa de l'arquitectura romànica s'estén per tots els racons de la nostra comarca i la gran quantitat de vestigis romànics que disposa, ha permès avui poder admirar una de les concentracions més grans d'art romànic d'Europa, amb més de 98 momuments repartits per tots els municipis. Dels quals n'hi ha una representació molt important a prop de Queralbs i dins la Vall de Ribes.

Segueix llegint al web de Ripollès.com

Església de Sant Jaume de Queralbs

L'església fou consagrada al segle X i, dos segles més tard, fou reedificada coincidint amb l'augment de població produït a la zona.

L'edifici, d'una sola nau, és cobert amb una volta apuntada, ja que l'anterior quedà malmesa amb el terratrèmol de 1428.

L'element més interessant de l'església és el porxo, format per sis arcs sostinguts per columnes de marbre blau. És un dels porxos més ben conservats que ens ha arribat. En els capitells hi podem observar figures humanes, animals i fantàstiques. Mostren una clara influència del taller escultòric del Rosselló.

 

0
1
0
s2smodern

Terra de Comtes i Abats

Un viatge fascinant als orígens de Catalunya

terra-de-comtesEl patrimoni cultural i natural del baix Ripollès, una zona estretament vinculada a les arrels del nostre país
Amb el monestir de Ripoll i el monestir de Sant Joan de les Abadesses, fundats per Guifré el Pelòs el segle IX, com a principals arguments, el projecte Terra de Comtes i Abats ofereix al visitant un fascinant viatge per un territori carregat de recursos vinculats a aquest període fundacional del país. Indrets en què la història, la cultura, la religió, l'art han deixat una riquíssima empremta patrimonial, així com el testimoni de personatges i esdeveniments extraordinaris per redescobrir.
Terra de Comtes i Abats engloba els elements patrimonials de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, Campdevànol i Gombrèn. Tots aquests indrets, amb monestirs i patrimoni d'abast mundial, s'han dotat també amb l'equipament necessari per configurar un producte turístic d'alt nivell, com ara la creació de centres d'interpretació i espais museïtzats i l'adopció d'una senyalització específica.

Web de Terra de Comtes i Abats

0
1
0
s2smodern

Ripoll

ripollRipoll per la seva situació estratègica de cruïlla de camins, i per la seva prematura activitat industrial i empresarial - el bressol de la proto-industrialització de Catalunya- ha estat sempre i al llarg de la història una vila receptiva de persones procedents d'altres contrades i d'altres cultures.
Aquesta diversitat d'influències culturals configuren la base de la riquesa humana, social i associativa de la nostra vila. Una vila inquieta i encarada al futur; on centenars d'empreses elaboren dia a dia productes i serveis que viatjaran molt enllà, dins una economia global, portant la signatura d'un poble, d'una gent i d'una tradició de molts segles.

Segueix llegint al web de Ripoll

0
1
0
s2smodern
FaLang translation system by Faboba

 Copyright © Masia Can Constans - Carretera de Fontalba S/N, Queralbs, 17534 Girona
Contacta - T: 872 016 283 /  M: +34 659 985 599  - Tots els drets reservats - 2013 - Avís legal i política de privacitat

Un web de Dinàmic Enginy

Aquest web usa cookies. Si no canvia la configuració de seu navegador, amb la navegació vosté n'accepta el seu ús. Més informació

Accepto