Logotip

   

Logotip

   

Romànic

romanicLa comarca del Ripollès atresora un patrimoni romànic català  de primer ordre. La Riquesa de l'arquitectura romànica s'estén per tots els racons de la nostra comarca i la gran quantitat de vestigis romànics que disposa, ha permès avui poder admirar una de les concentracions més grans d'art romànic d'Europa, amb més de 98 momuments repartits per tots els municipis. Dels quals n'hi ha una representació molt important a prop de Queralbs i dins la Vall de Ribes.

Segueix llegint al web de Ripollès.com

Església de Sant Jaume de Queralbs

L'església fou consagrada al segle X i, dos segles més tard, fou reedificada coincidint amb l'augment de població produït a la zona.

L'edifici, d'una sola nau, és cobert amb una volta apuntada, ja que l'anterior quedà malmesa amb el terratrèmol de 1428.

L'element més interessant de l'església és el porxo, format per sis arcs sostinguts per columnes de marbre blau. És un dels porxos més ben conservats que ens ha arribat. En els capitells hi podem observar figures humanes, animals i fantàstiques. Mostren una clara influència del taller escultòric del Rosselló.

 

0
1
0
s2smodern
FaLang translation system by Faboba

 Copyright © Masia Can Constans - Carretera de Fontalba S/N, Queralbs, 17534 Girona
Contacta - T: 872 016 283 /  M: +34 659 985 599  - Tots els drets reservats - 2013 - Avís legal i política de privacitat

Un web de Dinàmic Enginy

Aquest web usa cookies. Si no canvia la configuració de seu navegador, amb la navegació vosté n'accepta el seu ús. Més informació

Accepto