Skip to main content

LA CABANA

La història de la Masia Can Constans comença al voltant de l'any 1720 (segle XVIII), una data que es troba inscrita al llindar d'una antiga biga que encara es conserva a la casa. Propietat dels pares, Pere Carbonell i Magda Sala, la masia va ser convertida en una fonda per a viatgers l'any 1960. Amb una gran il·lusió i dedicació, els pares van dirigir aquest projecte amb la col·laboració dels seus sis fills al llarg de diverses dècades.

En l'actualitat, s'ha preservat la tradició familiar amb l'objectiu de mantenir l'essència de la casa al màxim, conservant l'encant característic d'una autèntica masia catalana.

Les reformes realitzades han tingut en compte la estructura original de l'edifici, utilitzant materials com la fusta, la pedra i la pissarra, que són pròpis del lloc. La Cabana i el Porxo de la masia s'han convertit en dues cases independents de dues plantes cadascuna.

A l'edifici de la Cabana hi ha les cases l'Arç i el Boix, i a l'edifici del Porxo hi ha les cases de Cucut i de la Daina.